09.11.2017 Liseler için öğrenci bilim sergilerimiz

Her geçen gün birçok anlamlı projesi ile ülke gündeminde yer almayı başaran Avrasya Üniversitesine birçok ilden liseler teknik gezi düzenliyor. Üniversitenin son misafirleri ise Tokat ilimizin en köklü okullarından biri olan Gazi Osman Paşa Lisesi oldu.

Rehber öğretmen Hakan Kaya, matematik öğretmenleri Sezai Yıldız ve Lami Yücel beraberindeki elli kişiden oluşan lise dördüncü sınıf öğrencileri Avrasya Üniversitesi’ni ziyaret ederek derslere katıldılar. Ömer Yıldız Yerleşkesindeki laboratuarların gezilmesi ile başlayan program Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Özoran’ın konferans salonunda  yaptığı tanıtım sunumu ile devam etti.

Öğrenciler için Yomra yerleşkesinde ise önemli bir sürpriz vardı. Avrasya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bölümleri misafir öğrenciler için karma sergi düzenlediler. Son durak ise Mimarlık Bölümü öğrencilerinin uygulama dersi oldu. Liseli öğrenciler üniversitelilerle birlikte uygulama dersini birlikte gerçekleştirdiler. Burada öğrencilere konuşan Avrasya Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Özbilen, Mimarlık Bölümünün önemine vurgu yaparak, mimarlık gurubu, bilimi ve sanatı da içerdiği için diğer mühendislik guruplarından bir farklı öneme sahiptir. Yani bizlerde kesin bir sonuç yok ama sonsuz doğru cevap var, aynı zamanda sonsuz yanlış cevap ta var. Mimarlığın ve iç mimarlığın çekici estetik tarafı bu. Fakat görüldüğü kadar da kolay değil. Çok çalışmak gerekiyor. Ama çalıştıktan sonra da yapılamayacak gibi değil. Mimarlık hayal etme ile başlıyor, düşünmekle başlıyor, çok okumakla başlıyor. Mimarlık diline sahip olabilmeniz için önce dilinizi iyi kullanabilmeniz gerekiyor. Eğer kendinizi dilinizle iyi ifade edebiliyorsanız Mimarlığın anlatım araçlarıyla da daha iyi ifade dersiniz. Şunu aklınızdan çıkarmayın, bazen çok yanlış yönlendiriliyorsunuz. İyi çizemiyorum, benden mimar olur mu? diye sorular soruyorsunuz. Biz ressam aramıyoruz, iyi düşünen adam arıyoruz, kafası çalışan adam arıyoruz. İyi düşüneceksin, iyi hayal edeceksin, gerisi kolay.

Kaynak: Tokatlı Öğrenciler Avrasya’ya Hayran Kaldı